Evenimente/stiri

Monday, 10 May 2021 07:48

Sfintirea troitei din Banesti

Astazi a avut loc sfintirea troitei din Banesti din zona terenurilor de tenis. Troita a fost contruita in anul 1850 de catre domnul Dima Stefan, strabunicul dlui. Dima Constantin din Capraresti si reconditionata pentru a dainui mult timp de acum inainte. Felicitari tuturor celor implicati!
View the embedded image gallery online at:
https://banestiprahova.ro/index.php/acasa#sigFreeIdcef868dbcd
Curatenia de primavara la Banesti, 10 aprilie 2021. Copii, tineri şi adulţi din Banesti si Urleta, echipaţi cu mănuşi şi saci din plastic s-au implicat activ in cadul acestei actiuni de ecologizare. Felicitari tuturor voluntarilor care au contribuit la aceasta actiune! #OameniGospodari #PastratiCuratenia #DomeniulPublicNuEsteGroapaDeGunoi
View the embedded image gallery online at:
https://banestiprahova.ro/index.php/acasa#sigFreeIdaecb7c51c7
Tuesday, 23 March 2021 10:27

Anunt public

Anunț public Referitor la elaborarea unui proiect de hotărâre cu caracter normativ - Autoritățile publice locale ale Comunei Bănești, județul Prahova aduc la cunostință faptul că în luna aprilie se va supune dezbaterii și aprobării Consiliului local al Comunei Bănești Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Comunei Bănești…
Thursday, 04 March 2021 07:13

Informare - Program taxe si impozite locale

descarca aici
Page 1 of 18

Alte informatii

 • STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2012 – 2018

  Orice comună trebuie să îşi asimileze şi să promoveze o viziune strategică în ceea ce priveşte dezvoltarea sa în viitor. Lipsa unei asemenea viziuni duce la o activitate administrativă haotică, în cadrul căreia se pot rata oportunităţi şi se consumă iraţional resurse preţioase. Experienţa internaţională a arătat că proiectele şi programele operaţionale funcţionează cel mai bine atunci când fac parte dintr-un cadru coerent şi când există o coordonare la nivel strategic.

  Procesul de planificare strategică (PPS) a vizat definirea reperelor strategice de dezvoltare a comunităţii pe o perioadă de 5-7 ani. Etapele metodologice principale ale PPS au fost următoarele: realizarea unei analize preliminare, stabilirea viziunii asupra dezvoltării strategice a comunităţii, analiza sectorială a domeniilor strategice principale şi articularea documentului strategic.

  Principiile care au stat la bază PPS au fost asigurarea validităţii ştiinţifice, implicarea comunităţii, transparenţa, obiectivitatea, coerenţa şi continuitatea demersului. Pentru a da roade, însă, planificarea strategică trebuie însoţită de promovarea, la nivelul administraţiei publice, a unui management strategic integrat, la toate nivelurile, capabil să identifice şi să speculeze oportunităţile apărute în beneficiul comunităţii.

   

  Apasati aici  pentru a vedea ,,STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2012 – 2018,,